سوسیس، یکی از مواد گوشتی صنعتی محبوب و پرطرفداری است که در ترکیبات اکثر غذاهای فستفودی مورد علاقه جوانان و نوجوانان وجود دارد. به همین دلیل، بسیاری از خانمهای هنرمند و علاقهمند به آشپزی، ترجیح میدهند که آن را به صورت خانگی درست کرده و حتی از محل فروش آن کسب درآمد کنند. روش تهیه سوسیس خانگی بسیار ساده است و میتوانید ترکیبات آن را براساس ذائقه خود تغییر دهید. در این مقاله از مجله تاندوری قصد داریم که طرز تهیه این ماده خوراکی و نحوه کسب درآمد از آن برای شما شرح دهیم.
فهرست محتوای این مطلب
فرآیند تولید و تهیه سوسیس صنعتی
برای تولید صنعتی انواع سوسیس مانند سوسیس گوشت، سوسیس مرغ، سوسیس آلمانی، سوسیس فرانکفورتر و غیره نیاز به استفاده از تکنولوژی خاصی است، تا این فرآوردههای گوشتی لذیذ و خوشمزه به صورت خام یا حرارت دیده، بستهبندی شده و در بازار عرضه شوند.
اغلب سوسیسهای تولید شده در کارخانجات فرآوردههای گوشتی کشور ما از نوع حرارت دیده است و نوع خام آن چون به تکنولوژی پیچیدهای نیاز دارد، اصلا تولید نمیشود. سوسیس حرارت دیده در صنایع غذایی کشور ما بر پایه اصلی گوشت حیوانات حلال گوشت مانند گاو، گوساله، مرغ و بوقلمون درست میشود و از دیگر مواد تشکیل دهنده آنها میتوان به چربی، آب به همراه انواع مواد افزودنی مانند آرد، نشاسته، گلوتن، شیر خشک، کازئین، ادویه، سویا، روغن، نمک و غیره اشاره کرد.
تهیه سوسیس به صورت صنعتی
برای بستهبندی سوسیس نیز از پوششهای طبیعی و یا مصنوعی پس از طی فرآیند حرارتی مناسب استفاده میکنند. بر این اساس مراحل تهیه سوسیس بسته به نوع محصول تولیدی تا حدودی متفاوت است و شامل موارد زیر است:
- جدا کردن چربیهای موجود در گوشت
- جدا کردن استخوانها از گوشت
- چرخ کردن و نمک پاشی گوشت
- مخلوط کردن گوشت، چربی و آب به همراه سایر مواد افزودنی در دستگاه کاتر و تولید خمیر
- پر کردن خمیر سوسیس در پوششهای طبیعی یا مصنوعی و بستهبندی آنها
- آویزان کردن سوسیسها از میلههای چرخدار و قرار دادن در اتاقک حرارت با دمای ۸۰ درجه سانتیگراد
- شستشو و سرد کردن محصولات با آب سرد
- نگهداری در سردخانه با دمای مثبت 4 درجه سانتیگراد
برای کسب مهارت در زمینه تهیه و فروش سوسیس میتوانید در دورههای آموزشی تاندوری شرکت کنید و همچنین از مقالات آموزشی وب سایت این مجموعه برای پخت انواع غذاها، شیرینیها و کیکها استفاده کنید.
طرز تهیه سوسیس خانگی
بارها از مضرات بالای سوسیسهای صنعتی شنیدهاید اما چون این ماده غذایی بسیار خوشمزه است میتوانید به سادگی و با چند قلم این خوراکی را در منزل درست کنید. لازم به ذکر است که این طرز تهیه برای کسانی که در زمینه کسب و کارهای خانگی فعالیت دارند، بسیار مناسب است.
مواد لازم برای تهیه سوسیس خانگی
- گوشت ران گوساله: ۴۰۰ گرم
- مرغ بدون استخوان: ۲۰۰ گرم
- تخم مرغ: یک عدد
- سیر رنده شده: ۲ حبه کوچک
- آرد سفید: ۲۰ گرم
- پودر نشاسته گندم: ۳۰ گرم
- پودر گوجه خشک: ۱ قاشق غذاخوری پر
- یخ پودر شده: ۲۲۰ گرم
- روغن مایع: ۱۱۰ گرم
- پیاز: ۱۵ گرم
- نمک ۱۲ گرم
- پودر فلفل سیاه: ۲ گرم
- پودر فلفل قرمز: ۱ گرم
- پودر جوز هندی: ۱ گرم
- دارچین: نیم گرم
- زنجبیل: نیم گرم
- پودر تخم گشنیز: ۲ گرم
- زیره سبز: ۱ گرم
طرز تهیه سوسیس خانگی
دستور پخت و تهیه سوسیس خانگی
در ادامه با ما همراه شوید تا به شما دستور پخت و طرز تهیه سوسیس گوشت یا مرغ خانگی به عنوان یک غذای مقوی سالم و خوشمزه را آموزش دهیم.
مرحله اول: تهیه خمیر سوسیس
برای تهیه سوسیس خانگی با گوشت یا مرغ باید در ابتدا استخوان را از گوشت گوساله یا گوشت ران مرغ جدا کنید و آنها را 2 تا 3 مرتبه با درجه ریز چرخ کنید. گوشت چرخ کرده را در یک ظرف بریزید و درب آن گذاشته و به مدت ۴ ساعت در قسمت سرد یخچال قرار دهید. یا اینکه به مدت 1.5 ساعت در قسمت فریزر قرار دهید. بعد از گذشت این مدت گوشت را از یخچال بیرون آورده و آن را درون غذاساز بریزید و نمک و یخها را به آن اضافه کنید. سپس به مدت یک دقیقه این مواد را با هم مخلوط کنید. در ادامه آرد سفید، روغن مایع، تخم مرغ، نشاسته و ادویهها را اضافه کرده و روند هم زدن را ادامه دهید. وقتی که تمام مواد اولیه با هم ترکیب شدند و یک خمیر یکدست به دست میآید.
مرحله دوم: پر کردن سوسیس
قبل از اقدام به پر کردن خمیر سوسیس در پوششهای مخصوص پلاستیکی، پوششهای مورد نظر را درون آب ولرم قرار دهید و به مدت 30 دقیقه اجازه دهید تا خنک شوند. سپس خمیر سوسیس به دست آمده را با دستگاه درون کاورهای مخصوص سوسیس خانگی بریزید. البته اگر چرخ گوشت شما سوسیسساز دارد، خمیر سوسیس را داخل دستگاه چرخ گوشت بریزید و کاور مخصوص را جلوی لوله سوسیسساز قرار دهید تا پر شود. در غیر اینصورت خمیر سوسیس را داخل قیف بریزید.
سپس دو سر کاور سوسیس را محکم بسته و با استفاده از نخ، سوسیسها را به اندازههای دلخواه تقسیم کنید. برای جلوگیری از چروک شدن کاور جهت تهیه سوسیس باید خمیر را داخل کاور به خوبی فشرده کنیم و قسمت ابتدایی و انتهایی آن را محکم ببندید.
نکته مهم دیگر درباره کاور کردن سوسیس این است که نباید هوا وارد کاور شود و به خوبی هواگیری شود. برای جلوگیری از پر شدن هوا در ابتدا به اندازه یک سوسیس کاور را پر کنید و با دست فشار دهید و با نخ آن را محکم ببندید سپس سوسیس بعدی را پر کنید.
مرحله سوم تهیه سوسیس: پخت سوسیس
جهت تهیه سوسیس خانگی با گوشت یا مرغ باید آنها بعد از کاور کردن درون ظرف حاوی آب ملایم و با جوشهای ریز یا هواپز قرار دهید. بعد از گذشت 45 دقیقه سوسیسها را از آب خارج کرده و سریعا درون آب سرد بگذارید تا سریع خنک شود و خودش را بگیرد. اگر سوسیسهای شما زیاد بجوشد از نظر ظاهری دچار وارفتگی خواهد شد.
مرحله پنجم: آمادهسازی سوسیس خانگی
سوسیسهای آماده شده را باید 24 ساعت در یخچال قرار دهید تا طعم خوشمزهای بگیرند. این نوع سوسیس خانگی را میتوانید به مدت یک ماه در فریزر بگذارید و به تدریج مصرف کنید.
از این سوسیس خانگی میتوانید در طرز تهیه انواع غذاهایی محبوب همچون پاستا، سالاد، انواع پیتزا و تهیه اسنک سوسیس و غیره استفاده کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
نحوه کسب درآمد و فروش سوسیس خانگی
سوسیس خانگی را علاوه بر مصارف خانواده خود، میتوانید به عنوان یک بیزینس و کسب و کار خانگی پرسود دنبال کنید. بسیاری از افراد برای اطمینان از میزان سلامت و روش تهیه سوسیس ترجیح میدهند که این غذای خوشمزه را به صورت خانگی و با گوشت و مرغ تازه خریداری کنند.
این نوع کسب و کار میتواند برای تمام افرادی که به هنر آشپزی علاقه دارند مناسب باشد. البته این کار نیاز به وقت آزاد و علاقه به یادگیری و تولید دارد. برای شروع به تولید سوسیس خانگی نیاز است آموزش ببینید. برای فراگیری و آموزش دیدن میتوانید از پکیج آموزشی و دورههای آموزشی تهیه و تولید سوسیس خانگی که توسط آکادمی تاندوری عرضه شده است، استفاده کنید.
دوره آموزش سوسیس ملل و کبابی – کلیک کنید
دوره آموزشی سوسیس و کالباس خانگی – کلیک کنید
فوت و فنهای تهیه سوسیس خانگی
فوت و فنهای تهیه سوسیس خانگی
- زمانی که میخواهید موادی مانند تخم مرغ و روغن را با گوشت میکس کنید باید تمام مواد هم دما بوده و خنک باشند.
- برای جلوگیری از آب انداختن و ایجاد مایع ژلهای مانند در تهیه سوسیس باید هوا و فضای خالی بین گوشت و کاور را با فشرده کردن از بین ببرید.
- جلوگیری از ایجاد حباب و چروک شدن کاورها باید آنها را محکم بسته و فشرده کنید.
- اگر کاور سوسیس در دسترس ندارید، میتوانید از سلفون و فویل برای شکلدهی به سوسیس خانگی خود استفاده کنید.
- هنگام پر کردن خمیر سوسیس در کاور باید به گونهای بستهبندی کنید که موقع پخت آب وارد آن نشود.
سایر موارد:
- برای ایجاد طعم خوشمزه و لذیذ حتما تمام ادویهها را بخصوص پودر گوجه خشک را با گوشت مخلوط کنید تا رنگ سوسیس بازاری شود.
- اگر سوسیس تند دوست دارید، مقداری بیشتری فلفل قرمز بریزید.
- همچنین اگر نسبت به ادویهای حساسیت دارید و یا اینکه با ذائقه شما سازگار نیست، می توانید آن را حذف کنید.
در این مقاله طرز تهیه سوسیس خانگی را آموزش دادیم و به جای گوشت گوساله میتوانید از گوشت بوقلمون یا گوشت مرغ استفاده کنید. توجه داشته باشید که سوسیسهای درست شده از گوشتهایی مثل سینه مرغ و بوقلمون چون خشک و بدون چربی هستند، باعث خشک و سفت شدن سوسیس میشوند. اما گوشت ران یا بال مرغ یا گوشت قرمز چون چربتر و نرمتر است باعث لذیذتر شدن سوسیس خواهد شد.
برای کسب مهارت در پخت و تولید سوسیسهای مختلف میتوانید در دوره آموزشی تاندوری شرکت کنید. برای اطلاع از نحوه برگزاری کلاسهای آنلاین و هزینههای آن پیشنهاد ما به شما این این است که حتما اپلیکیشن تاندوری را دانلود و نصب کنید.
در صورتی که شما تجربه درست کردن سوسیس خانگی را دارد، حتما نظر و ایده خود را با ما به اشتراک بگذارید.
مطالب پیشنهادی مجله تاندوری:
آشنایی با انواع پیتزا و مواد تشکیلدهنده آنها
آشنایی با انواع پنیر و کاربردهای آنها در آشپزی + طرز تهیه پنیر ورقه ای
کار در منزل – چرا راه اندازی کسب و کار خانگی اهمیت دارد؟