شاورما چیست؟ معرفی کامل این لقمه بهشتی

شاورما چیست؟ معرفی کامل این لقمه بهشتی

در این مقاله صد داریم در مورد یکی از غذاهای بسیار پرطرفدار مدیترانه‌ای مطالبی را با شما در میان بگذاریم. این غذای خوشمزه که به لقمه بهشتی نیز معروف است شاورما نام دارد و دارای شهرت جهانی است. این غذای خوشمزه به صورت ساندویچ سرو می‌شود و از این رو طرفداران زیادی دارد. معمولا از گوشت مرغ، بوقلمون، گوساله، بز و بره در تهیه این غذا استفاده می‌شود و نان مخصوصی دارد که به معرفی آن هم خواهیم پرداخت. اگر شما هم به این موضوع علاقه دارید و دوست دارید روش پخت این ساندویچ خوشمزه را بیاموزید با ما همراه شوید.

شاورما چیست؟

شاورما، یک تاکوی خاورمیانه‌ای است و در واقع در دسته کباب‌ها قرار دارد. اگر بخواهیم تلفظ عربی این واژه را بیان کنیم چوپرما می‌شود و در کشورهای عربی به این نام خوانده می‌شود. این غذا اولین بار در امپراتوری عثمانی طبخ شد. البته این غذا هم درگیر رشد تکنولوژی شد و با آمدن موتورهای برقی نام آن به دونر تغییر کرد. دونرکباب که به شدت هم در بین مردم معروف و محبوب است به عنوان یک غذای ترکی در ایران و تمام کشورهای دنیا طبخ می‌شود. دونر به معنی چرخیدن است و به دلیل چرخیدن غذا هنگام طبخ این نام را بر آن نهاده‌اند.

اما در نوع سنتی هنگام پخت غذا لایه‌های نازک گوشت به دقت بریده می‌شود و میزان خوشمزگی غذا به نوع طبخ گوشت توسط آشپز بستگی دارد. برای صرف این غذا از نان پیتا استفاده می‌شود و اگر بخواهید به صورت اصیل و سنتی این ساندویچ را سرو کنید باید در کنار آن تبوله، فتوش، نان طابون، تاهینی، حمص، شلغم، گوجه فرنگی و خیار را نیز قرار دهید.

دوره کامل آموزش انواع پاستا در آکادمی تاندوری – کلیک کنید

دوره کامل آموزش انواع فینگرفود در آکادمی تاندوری –  کلیک کنید

شاورمای گوشت

شاورمای گوشت

تاریخچه شاورما

اگر بخواهیم به بیان تاریخچه شاورما بپردازیم باید به قرن نوزدهم میلادی و کاخ امپراتوری عثمانی برویم. مسیحیان لبنانی در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم به آمریکا مهاجرت کردند و این غذای سنتی و خوشمزه را هم با خود به آمریکا بردند و از آنجا به تمام جهان صادر کردند. 

مورد جالبی که در مورد این غذا وجود دارد این است که نام گذاری اولیه این غذا توسط فردی به نام اسکندر افندی انجام شده است. او برای اولین بار این غذا را در شهر بورسای ترکیه در سال ۱۸۷۱ طبخ کرد و با نام کباب به مردم ارائه کرد. 

انواع شاورما

این ساندویچ ترکی که در لبنان هم ریشه دارد انواع مختلفی دارد که به معرفی آن می‌پردازیم.

  • شاورما مرغ و قارچ
  • شاورما گوشت
  • شاورما مرغ
  • شاورما با سس تاهیتی
  • شاورما با تبوله
  • شاورما با سس ترش

 

پخت عمودی گوشت و مزایای آن

یکی از مزایایی که در پخت گوشت به طور عمودی وجود دارد  این است که در این سبک پخت چربی گوشت به درون بافت آن برمی‌گردد و همراه با گوشت بافتی نرم و آبدار ایجاد می‌کند. این ویژگی در طبخ‌های افقی گوشت مشاهده نمی‌شود. زیرا چربی گوشت در این روش از آن خارج می‌شود و می‌سوزد و بافت گوشت خشک‌تر و سفت‌تر خواهد شد. به همین دلیل است که دونر کباب‌ها تا به این اندازه لذیذ و خوش طعم هستند. 

طرز تهه شاورما خوش طعم و خوش عطر

اگر شما هم دوست دارید طرز پخت این غذای خوشمزه و جهانی را بیاموزید و در منزل این غذای عالی و لذیذ را تهیه کنید می‌توانید به سایت تاندوری مراجعه کنید. در این سایت دستور پخت‌های عالی و اصیل که حاصل سال‌ها تجربه و تخصص شف‌های آموزش دیده است در اختیار شما عزیزان قرار می‌گیرد. شما می‌توانید با تهیه دوره‌های مختلف طرز پخت انواع غذا، دسر و شیرینی را بیاموزید و به کدبانویی بی‌نظیر تبدیل شوید.

در اینجا دستور پخت شاورمای لذیذی را برای شما آورده‌ایم. شما هم می‌توانید این غذای فوق‌العاده را در منزل تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید. قبل از هر کاری باید مواد اولیه را تهیه کنید که در زیر لیست مواد اولیه را معرفی کردیم.

مواد اولیه برای پخت شاورمای خانگی

  • گوشت برش خورده و نازک
  • نان لواش
  • گوجه فرنگی
  • خیارشور
  • پیاز
  • کاهو
  • سس مایونز
  • ماست
  • سس چیلی
  • پنیر

روش تهیه

برش‌های نازک گوشت را در ماهیتابه تفت دهید تا خوب پخته شود و حالت تردی به خودش بگیرد. برای اینکه بتوانید برش‌های نازکی از گوشت قرمز تهیه کنید بهتر است هنگام خرید گوشت از قصاب بخواهید تا این کار را برای شما انجام دهد. می‌توانید از گوشت مرغ هم استفاده کنید. وقتی گوشت‌ها آماده شد آن‌ها را لای نان بگذارید و با مواد ذکر شده ساندویچ را پر کنید. استفاده از ماست و انواع سس کاملا اختیاری است و به ذائقه شما بستگی دارد. همچنین پنیر را هم می‌توانید حذف کنید. وقتی ساندویچ اماده شد نان لواش را دور مواد بپیچانید و به این شکل  ساندویچ شاورما شما آماده است. نوش جان. 

شاورمای مرغ خوش طعم

شاورمای مرغ خوش طعم

شاورما مرغ و قارچ 

اگر طرفدار استفاده از گوشت سفید هستید و قصد دارید یک ساندویچ خوشمزه میل کنید می‌توانید از ترکیب مرغ و قارچ برای تهیه این ساندویچ استفاده کنید. برای این کار ابتدا گوشت مرغ را نازک برش بزنید و سپس آن‌را با ۲ قاشق غذاخوری ماست، کمی ادویه، روغن زیتون و یک قاشق سس کچاپ مزه‌دار کنید. بعد از چند ساعت که گوشت مرغ خوب مزه‌دار شد آن‌ها را گریل کنید. 

برای پر کردن ساندویچ یک پیاز بزرگ را خرد کنید و با تکه‌های گوجه فرنگی، جعفری خرد شده، نمک و سماق مخلوط کنید. می‌توانید یک سس تاهینی خوشمزه هم برای این ساندویچ درست کنید. مواد لازم برای تهیه این سس از این قرار است.

مواد اولیه برای طرز تهیه سس تاهینی

  • ماست پرچرب یک دوم لیوان
  • ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری ارده
  • یک حبه سیر رنده شده
  • مقداری آب لیموترش تازه
  • نمک و فلفل

این مواد را با هم مخلوط نموده و خوب هم بزنید. برای درست کردن ساندویچ مقداری از این سس را روی نان پیتا یا نان لواش نرم بمالید و سپس موادی که پختید را روی آن بریزید و با مخلوط پیاز و گوجه‌ای که تهیه کردید ساندویچ‌تان را پر کنید. حالا می‌توانید نان را کاملا دور مواد بپیچانید و از خوردن یک ساندویچ خوشمزه لذت ببرید. 

ساندویچ ترکی | لذیذ و خوشمزه

اگر هوس خوردن یک شاورمای لذیذ و خوشمزه والبته کمی متفاوت را کرده‌اید این دستور پخت را امتحان کنید. مقدار موادی که در اینجا ذکر شده است برای ۴ نفر مناسب است و اگر برای شما زیاد است می‌توانید با حفظ تناسب از مقدار آن کم کنید. 

مواد اولیه برای تهیه ساندویچ

  • گوشت قرمز یا گوشت مرغ ۶۰۰ گرم
  • پیاز ۲ عدد
  • ماست چکیده یک دوم پیمانه
  • سس مایونز ۱ قاشق غذاخوری
  • سیر ۳ حبه
  • رب انار ۲ قاشق غذاخوری
  • لیموترش تازه ۱ عدد
  • نان پیتا ۴ عدد 
  • خیارشور ۸ عدد 
  • گوجه فرنگی ۱ عدد
  • کاهو ۴ برگ
  • کره ۱۰۰ گرم
  • نمک، فلفل سیاه، پاپریکا، آویشن و زردچوبه به  مقدار لازم
  • روغن کمی

دستور پخت شاورما

پیاز خرد شده را همراه با ۲ حبه سیر رنده شده و کمی روغن مایع، ماست چکیده و ادویه در یک کاسه به خوبی مخلوط کنید. گوشت‌های نازک بریده شده را به این مخلوط اضافه کنید و به آن زمان دهید تا به خوبی مزه‌دار شود. بهتر است این ترکیب ۱ ساعت در یخچال بماند. سپس آن‌ها را درون تابه بریزید و روی حرارت با کره تفت دهید. 

برای اینکه ساندویچ شاورمای خوشمزه‌تری تهیه کنیم یک سس ساده خانگی هم تهیه کنید که از مخلوط کمی سس مایونز، ۳ قاشق ماست و ۱ حبه سیر رنده شده تهیه می‌شود. این سس را به مرغ یا گوشت سرخ شده اضافه کنید. 

حالا نان‌های پیتا را بردارید و روی آن‌ها را رب انار بمالید. سپس با موادی که تهیه کردید ساندویچ خود را تهیه کنید و نوش جان نمایید. 

آشنایی با نان پیتا

برای تهیه این ساندویچ‌های خوشمزه از نانی به نام پیتا استفاده می‌شود که یک نوع نان لبنانی است. این نان از آب، شکر، نمک،‌ آب ولرم، بیکینگ پودر، خمیر مایه و روغن مایع تهیه می‌شود و مدت زمان پخت آن ۲۰ دقیقه است. 

ساندویچ ترکی مرغ و قارچ

اگر دوست دارید در ساندویچ ترکی خود کمی تنوع ایجاد کنید می‌توانید از همان مواد اولیه ثابتی که برای تهیه این ساندویچ به کار می‌رود استفاده کنید. در کنار انواع سس و ادویه که مصرف آن‌ها کاملا به سلیقه شخصی شما بستگی دارد می‌توانید از قارچ هم استفاده کنید. قارچ را کمی تفت دهید و لای ساندویچ خود بریزید و شاورمای مرغ و قارچ تهیه کنید.

شاورمای گوشت و سبزیجات

شاورمای گوشت و سبزیجات

نورمن قدیر کیست و چه نقشی در جهانی شدن این غذای ترکی دارد؟

یکی از افرادی که باعث فراگیرشدن این غذای لذیذ در جهان بود نورمن قدیر نام داشت که در سال ۱۹۶۰ از ترکیه به برلین مهاجرت کرد. کارگران ترک در آلمان دوست داشتند غذایی متناسب با فرهنگ خودشان را میل کنند و ایده پخت شاورما از اینجا به ذهن نورمن قدیر رسید. 

در واقع نورمن قدیر با خلاقیت خود این ساندویچ خوشمزه را درست کرد. اما او هیچ گاه این اثر را به نام خودش ثبت نکرد و سود چندانی از آن نبرد. اما باعث اشتغال‌زایی هزاران نفر از هموطنان خود گردید. 

در این مقاله سعی کردیم شما را با یک غذای غیر ایرانی اما بسیار محبوب آشنا کنیم. کمی در مورد تاریخچه و نحوه ایجاد این غذا صحبت کردیم و دستور پخت‌هایی هم برای شما عزیزان قرار دادیم تا بتوانید با استفاده از آن‌ها ساندویچ‌های خوش طعمی تهیه کنید. شما می‌توانید برای آموزش اصولی و پایه‌ای این غذا و انواع فینگر فود، شیرینی، نان و … به سایت تاندوری مراجعه کنید. 

در این سایت می‌توانید از انواع دستور پخت‌های عالی و اصیل استفاده کنید و به طور اصولی نحوه درست کردن شاورما را آموزش ببینید. با تهیه دوره‌های آموزشی ارائه شده در سایت که قیمت‌های بسیار مناسبی هم دارند از هر کجای ایران می‌توانید در این دوره‌ها شرکت کنید و به یک کدبانوی حرفه‌ای تبدیل شوید.

دسترسی راحت به تمام دوره‌ها از طریق اپلیکیشن تاندوری

سایر مطالب پیشنهادی تاندوری:

انواع شاورما کدامند؟ توضیحات جالب درباره این غذا

 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *