یکی از غذاهای بسیار پرطرفدار به ویژه برای بچهها اسپاگتی است که علاوه بر داشتن طعم بسیار خوب از ارزش غذایی بالایی هم برخوردار است. این غذا را در سبکهای مختلف میتوان تهیه کرد و هم برای گیاهخواران و هم برای افراد عادی مناسب است. در این مقاله طرز تهیه اسپاگتی را به شما آموزش میدهیم تا شما هم به راحتی این غذای خوشمزه را در منزل تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید. اگر شما هم دوست دارید با تاریخچه و انواع اسپاگتی آشنا شوید تا انتهای این مقاله در کنار ما بمانید.
فهرست محتوای این مطلب
تاریخچه اسپاگتی
قبل از پرداختن به طرز تهیه اسپاگتی بهتر است کمی در مورد تاریخچه آن بدانیم. اگر بخواهیم به یکی از محبوبترین غذاهای ایتالیایی اشاره کنیم به اسپاگتی میرسیم. این غذا به ویژه در ایتالیا بسیار محبوب است و در حال حاضر به یکی از محبوبترین غذاهای بین المللی در دنیا تبدیل شده است.
اگر بخواهیم غذایی همتراز با اسپاگتی در ایتالیا را در ایران معرفی کنیم به برنج میرسیم. همانطور که برنج نقش غذای اصلی در ایران را برای مردم ایفا میکند اسپاگتی هم همین نقش را در بین مردم و فرهنگ ایتالیا دارد.
این غذای لذیذ از قرن چهاردهم در ایتالیا رواج پیدا کرد. اسپاگتی به شکل سنتی و اصیل آن به صورت رشتهای طبخ میشود. اگر به نوشتههای مختلف در زمینه تاریخچه اسپاگتی توجه کنیم میبینم که در مواردی به این اشاره است که این غذا متعلق به یونان و رم باستان بوده است. برخی از نوشتهها هم حاکی از این است که در اواخر قرن سیزدهم مارکوپولو در سفری از چین به ایتالیا اسپاگتی را با خودش به این کشور آورده است.
اما چیزی که همه در مورد آن اتفاق نظر دارند این است که خاستگاه اسپاگتی و پاستا به شکلی که امروزه در جهان به چشم میخورد به ایتالیا تعلق دارد.
دوره آموزش حرفهای انواع پاستا توسط شایان شمس – کلیک کنید
دوره آموزش انواع پاستا توسط افسانه رضوی – کلیک کنید
انواع اسپاگتی | طرز تهیه اسپاگتی
طرز تهیه اسپاگتی نیز مانند تنوع اسپاگتی در دنیا بسیار متنوع است و به شکلها و شیوههای مختلفی طبخ میشود. در اینجا شما را با چند نمونه از انواع اسپاگتی آشنا میکنیم.
انواع اسپاگتی خوش طعم
اسپاگتی و پنیر
یکی از انواع اسپاگتی مدل اسپاگتی رشتهای با پنیر است که به ویژه بچهها عاشق آن هستند. در این مدل از اسپاگتی شما میتوانید هر چیزی که دوست دارید به اسپاگتی اضافه کنید. اما معمولا قارچ و مرغ به این اسپاگتی اضافه میشود و در نهایت پنیر پیتزا یا پارمزان را روی آن رنده میکنند.
اسپاگتی با گوجه فرنگی و اسفناج
در این بخش طرز تهیه اسپاگتی گوجه و اسفناج آورده شده است. در این روش پخت شما میتوانید از گوجه فرنگی و اسفناج در تهیه این غذا استفاده کنید. اضافه کردن ادویه و موارد مختلف دیگری مانند کدو سبز نیز بسته به ذائقه شما میتواند انجام شود. افراد وگن هم میتوانند این نوع از اسپاگتی را به راحتی برای خودشان طبخ کنند و از خوردن آن لذت ببرند.
اسپاگتی با گوشت و نخود فرنگی | طرز تهیه اسپاگتی
یکی دیگر از انواع اسپاگتی، اسپاگتی رشتهای با گوشت و نخود فرنگی است که در تهیه آن از انواع ادویه و رب گوجه هم استفاده میشود. طرز پخت اسپاگتی رشتهای گوشت و نخود فرنگی بسیار آسان است و شما میتوانید به راحتی این غذا را در منزل تهیه کنید.
اسپاگتی با سس آلفردو
یکی از انواع محبوب این غذا اسپاگتی با سس آلفردو است که طعم بسیار مطلوبی دارد و معمولا در کافهها و رستورانها سرو میشود.
اگر شما هم دوست دارید با روش پخت انواع اسپاگتی آشنا شوید و بتوانید مانند یک سرآشپز ماهر انواع اسپاگتی را در منزل تهیه کنید میتوانید به سایت تاندوری مراجعه کنید. در این سایت شما میتوانید از انواع دستور پختهای اصیل و عالی استفاده کنید که توسط شفهای حرفهای و مجرب تهیه شده است. این دستور پختها که بیان کننده طرز تهیه اسپاگتی است به شما کمک می کند تا تمام نکات لازم برای تهیه انواع سس و موارد دیگر را به طور کامل یاد بگیرید و حتی از طریق آن به درامدزایی برسید.
طرز تهیه اسپاگتی گوجه فرنگی
مواد بیان شده برای این اسپاگتی برای ۴ نفر ارائه شده است و شما میتوانید با حفظ تناسب از مواد کم کنید و یا به آن بیفزایید و برای تعداد مورد نظرتان اسپاگتی تهیه کنید.
مواد اولیه برای پخت
- اسپاگتی ۴۰۰ گرم
- گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
- تخم مرغ ۱ عدد
- آرد سوخاری ۲ قاشق غذاخوری
- پنیر پارمزان ۲ قاشق غذاخوری
- پیاز ۱ عدد
- سیر ۲ حبه
- گوجه فرنگی ۳ عدد
- رب گوجه ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
- ادویه به دلخواه
طرز تهیه
یک کاسه مناسب انتخاب کنید و گوشت را درون کاسه بریزید. تخم مرغ را به مواد اضافه کنید و کمی هم بزنید. حالا آرد سوخاری، نمک، فلفل، آویشن را به مواد اضافه کنید. پنیر پارمزان رنده شده را هم روی مواد بریزید و خوب مخلوط کنید.
مواد را به صورت گلولههای کوچک در بیاورید و در یک بشقاب بگذارید. یک ماهتابه بردارید و کمی روغن در آن بریزید. وقتی روغن داغ شد گوشتهای گلوله شده را داخل روغن سرخ کنید. حالا وقت آن است که گوجهها را بشویید و پوست آنها را بگیرید. رنده کنید و با رب گوجه و با کمی فلفل و آویشن مزهدار کنید.
حالا وقت آن است که پیاز را پوست بگیرید و با رنده متوسط رنده کنید و با حرارت متوسط و کمی روغن پیازها را تفت دهید. سیرها را نیز پوست بگیرید و رنده کنید و با پیاز سرخ کنید. حالا پوره گوجه فرنگی که تهیه کردید را به سیر و پیاز اضافه کنید. این سس را روی گوشتها بریزید و بگذارید تا خوب جا بیفتد.
یک قابلمه مناسب بردارید و آب درون آن بریزید و بگذارید تا جوش بیاید. اسپاگتیها را درون آب جوش بریزید و بگذارید تا کاملا نرم شود. زیرا در این مدل از طرز تهیه اسپاگتی رشتهای دیگر از دم انداختن غذا خبری نیست.
وقتی اسپاگتی کاملا نرم شد آنرا آبکش کنید و با کمی روغن زیتون مزهدار کنید. سپس مواد گوشتی و سس را روی اسپاگتی بریزید و کمی پنیر پارمزان هم روی آن رنده کنید و در نهایت با یک برگ ریحان این غذای خوش طعم را تزئین کنید.
اسپاگتی با گوشت و گوجه فرنگی
اسپاگتی با سبزیجات
طرز تهیه اسپاگتی سبزیجات بسیار ساده است. در این نوع از اسپاگتی میتوانید از هر چیزی که دوست دارید استفاده کنید و این نوع از اسپاگتی برای افراد وگن نیز بسیار مناسب است.
مواد اولیه
- اسپاگتی ۴۰۰ گرم
- رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
- قارچ ۶ عدد
- سیر ۲ حبه
- پیاز ۱ عدد
- فلفل دلمهای ۱ عدد
- ذرت پخته در صورت تمایل ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
- کدو ۱ عدد
- ادویه به دلخواه
- کلم بروکلی کمی
روش پخت
ابتدا مقداری آب در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید. میتوانید مقدار بسیار کمی روغن به آب اضافه کنید. وقتی آب جوش آمد اسپاگتیها را درون آب جوش بریزید و بگذارید تا نرم شود. برای تهیه کردن سایر مواد ابتدا پیاز را سرخ کنید. وقتی پیاز سبک شد کمی زردچوبه به آن اضافه کنید تا رنگ زردچوبه کاملا باز شود.
در ادامه قارچهای خرد شده، سیر رنده شده، کدوی خرد شده، کلم بروکلی خرد شده، ذرت پخته، فلفل دلمهای خرد شده و سایر ادویهها را به مواد اضافه کنید و خوب تفت دهید. هر ادویهای که دوست دارید را اضافه کنید. حالا رب را اضافه کنید و کمی تفت دهید. وقتی سبزیجات پخت اسپاگتی پخته شده را درون ماهیتابه بریزید و خوب با سایر مواد مخلوط کنید.
درب ماهیتابه را ببندید و ده دقیقه صبر کنید تا اسپاگتی جا بیفتد. نیازی به استفاده از دم کنی نیست و میتوانید بعد از ۱۰ دقیقه غذا را در بشقاب بکشید و میل کنید. نوش جان.
اسپاگتی مرغ و قارچ به همراه خامه | طرز تهیه اسپاگتی
قصد داریم طرز تهیه اسپاگتی مرغ و قارچ که یکی از اسپاگتیهای بسیار خوشمزه است را به شما بگوییم.
مواد اولیه
- سینه مرغ بدون پوست ۱ عدد
- ماکارونی ۱ بسته
- خامه نصف پیمانه
- پنیر پارمزان یک سوم پیمانه
- کره ۲۰ گرم
- روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
- جعفری خرد شده ۳ قاشق غذاخوری
- سیر ۱ حبه
- آرد نصف قاشق غذاخوری
- آب مرغ یک لیوان
طرز تهیه
طرز پخت اسپاگتی مرغ و قارچ هم خیلی سخت نیست و میتوانید به راحتی در منزل این غذای خوشمزه را تهیه کنید. ابتدا سینه مرغ را به صورت نوارهای نازک برش بزنید و با نمک و فلفل مزهدار کنید. سپس در کمی روغن سرخ کنید. وقتی مرغ سرخ شد آنها را از روغن خارج کنید و قارچهای خرد شده را به روغن اضافه کنید.
وقتی آب قارچها خارج شد ۲۰ گرم کره به ماهیتابه اضافه کنید و سیر رنده شده را توی ماهیتابه بریزید. حالا آرد را اضافه کنید و کمی تفت دهید. سپس آب مرغ را بریزید و خوب هم بزنید تا آرد گلوله گلوله نشود.
حالا وقت اضافه کردن خامه و پنیر پارمزان است. وقتی این سس خوش طعم آماده شد مرغها را درون سس بریزید. اسپاگتی پخته و آبکش شده را هم به این مواد اضافه کنید. این مواد را خوب با هم مخلوط کنید و در یک ظرف زیبا و مناسب سرو کنید. در نهایت با جعفری ساطوری شده تزئین کنید. نوش جان
اسپاگتی با مرغ و خامه
در این مقاله شما را با انواع طرز تهیه اسپاگتی آشنا کردیم. اگر دوست دارید با روشهای پخت بیشتری آشنا شوید و از دستور پختهای متنوع و خوشمزهتری استفاده کنید فقط کافی است به سایت تاندوری مراجعه کنید. در این سایت انواع دستور پخت برای شما آماده شده است و شما میتوانید به راحتی و با قیمت بسیار مناسبی این دستور پختها را تهیه کنید.