سمبوسه، یکی از خوراکیهای رایج خیابانی محسوب میشود که تقریبا اکثر افراد به آن علاقه دارند و در پیادهرویهای خود و یا به عنوان میانوعده، از آن استفاده میکنند. سمبوسه به شیوههای مختلفی درست میشود؛ اما فرم کلی و ساختار آن تقریبا ثابت است. سمبوسه عرایس، یک نوع سمبوسه عربی است که با توجه به ترکیبات آن و ذائقه ایرانیها، بسیار خوشمزه و پرطرفدار است.
دوره حرفهای آموزش انواع فینگرفود – کلیک کنید
فهرست محتوای این مطلب
مواد لازم برای درستکردن سمبوسه عرایس
گوشت چرخکرده: 150 گرم
پیاز: 1 عدد
خمیر یوفکا: به مقدار لازم
پیاز: 1 عدد
پیازچه: 3 عدد
جعفری: 2 قاشق غذاخوری
تخم گشنیز: 1/2 قاشق چایخوری
زردچوبه: 1/2 قاشق چایخوری
گوجه فرنگی:1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل: به مقدار لازم
روغن: به مقدار لازم
دستور پخت سمبوسه عرایس
مرحله اول:
پیاز و پیازچه را داخل غذاساز بریزید و مخلوط کنید.
مرحله دوم:
مواد باقی مانده را به ترکیب پیاز و پیازچه اضافه و مجددا با مخلوطکن، میکس کنید.
مرحبه سوم:
خمیر یوفکار را با کمی روغن چرب کنید.
مرحله چهارم:
مطابق آنچه در تصویر میبینید، مواد سمبوسه را در گوشه خمیر قرار دهید.
مرحله پنجم:
سمبوسه را بپیچید و انتهای آن را به داخل ببندید.
مرحله ششم:
سمبوسهها را داخل روغن کاملا داغشده سرخ کنید.
میانوعده شما اماده است. نوش جان!
در دستور پخت سمبوسه، چه نکاتی باید رعایت شود؟
- درصورتی که به جای نان یوفکا از نان لواش استفاده کردید، دقت کنید که نان، کاملا نرم باشد تا هنگام بستن مثلیشکل سمبوسه، نان نشکند.
- هنگامی که سمبوسه شما به خوبی و به اندازه سرخ شد، آنها را در یک توری قرار دهید تا روغن آن جدا شود و یا میتوانید با استفاده از دستمال کاغذی ضخیم، روغم آن را بگیرید.
- اگر به هر علتی دوست داشتید سمبوسه شما کمی نرم شود، میتوانید آن را در یک ظرف قرار داده و در ظرف را مدتی ببندید.
وب سایت تاندوری، به عنوان ارائهدهنده بهترین و حرفهترین دورههای آشپزی، شیرینیپزی و کیکپزی، کاملترین آموزشها را به صورت آنلاین و تحت نظر مدرسین و سرآشپزهای مجرب به علاقهمندان عرضه کرده است. شما میتوانید برای دسترسی به انواع دورههای آموزشی تاندوری هم از طریق وب سایت اصلی و صفحه محصولات، و هم از طریق اپلیکیشن تاندوری اقدام کنید.
چند مدل شیوه پخت برای سمبوسه وجود دارد؟
سمبوسه، یکی از انواع میانوعدههایی است که به روشهای مختلف و با ترکیبات متنوعی قابل تهیه است. در این قسمت 2 مدل دیگر سمبوسه را که با انواع سلیقهها تطابق داشته باشد، به شما معرفی خواهیم کرد:
- سمبوسه ساده با سیبزمینی
یکی از سادهترین و قدیمیترین ترکیباتی که در درستکردن سمبوسه از قدیم مورد استفاده قرار میگرفت، سمبوسه ساده با سیبزمینی است.
مواد اصلی تشکیلدهنده (برای 4 نفر) شامل:
نان لواش: به تعداد مورد نیاز
گشنیز: 50 گرم
جعفری: 50 گرم
سیبزمینی: 2 عدد بزرگ
نمک و فلفل سیاه: به مقدار مورد نیاز
روغن و زردچوبه: به مقدار نیاز
سیر: 2 حبه
پیاز: 2 عدد متوسط
روش پخت سمبوسه با سیبزمینی
در این روش پخت، میتوانید به جای خمیر یوفکا از نان لواش استفاده کنید. آن را به اندازه مورد نیاز برش دهید و مواد سمبوسه را به همان صورت مثلثی در گوشه آن قرار داده و نان را بپیچید.
برای آمادهسازی مواد داخل سمبوسه، میتوانید سیبزمینیها را بپزید و بگذارید سرد شود. سپس پیاز و سیر را تفت دهید و گشنیز و سایر مواد و ادویهها را به ان اضافه کنید و با سیبزمینیهای له شده ترکیب کنید.
اکنون مواد را داخل نان لواش بگذارید و پس از پیچاندن آن، درون روغن سرخ کنید.
-
سمبوسه پیتزایی
مواد اصلی تشکیلدهنده (برای 4 نفر) شامل:
سوسیس و کالباس: 400 گرم
فلفل دلمهای: 1 عدد
نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی
آویشن و فلفل قرمز:به مقدار کافی
زردچوبه: به مقدار لازم
روغن: به مقدار لازم
نان لواش: به تعداد لازم
پیاز: 1 عدد
کنسرو ذرت: 4 قاشق غذاخوری
قارچ: 8 عدد
سیب زمینی: 2 عدد متوسط
جعفری: 2 قاشق غذاخوری
روش پخت سمبوسه پیتزایی
در این روش نیز مانند روشهای قبل، سیبزمینیها را میپزیم، له کرده و میگذاریم کنار تا خنک شوند.
در یک تابه، پیازها را ریز و گینی خرد میکنیم و با روغن تفت میدهیم. سایر مواد سمبوسه مانند جعفری، ذرت و قارچ و فلفل دلمهای را که نگینی خرد کردیم، به همراه ادویهها به آن اضافه میکنیم. پس از کمی تفت دادن، سوسیس یا کالباس را نیز به صورت نگینی به مواد سمبوسه اضافه میکنیم.
اکنون مرحله پیچاندن مواد با نان لواش رسیده است. به همان روش سابق به صورت مثلثی، بخشی از مواد را گوشه نان لواش قرار داده و آن را میپیچانیم.
سمبوسهها را داخل روغن سرخ میکنیم.
نوش جان!
سایر مطالب مجله تاندوری:
ایدههای جذاب برای تهیه فینگرفود ایرانی