فهرست محتوای این مطلب
نوتلا چیست؟
ابتدا نگاهی به تاریخچه نوتلا داشته باشیم؛ بعد از پایان جنگ جهانی دوم، منابع کاکائو در دنیا بهشدت کاهش یافته بود. آقای میشل فررو (Michele Ferrero)، موسس کارخانه شکلاتسازی Ferrero به دنبال حل این مشکل بود و توانست با شکلات، شکر و کره فندق، یک شکلات صبحانه جذاب و خوشمزه درست کند. نام اولیه این محصول، Giandujot بود که برای اولین بار در سال ۱۹۶۴ میلادی در ایتالیا عرضه شد. در همان سال، دستورپخت این شکلات صبحانه دچار تغییرات و بهبودهای فراوانی شد و سرانجام شکلات صبحانه نوتلا متولد شد.
در کمتر از ۲ سال بعد، نوتلا توانست در سایر کشورهای اروپایی، محبوبیت زیادی بین مردم کسب کند. طوری که در سال ۱۹۷۸ میلادی، ۱۴ سال بعد از معرفی این شکلات جذاب و پرطرفدار، نوتلا در تمام نقاط دنیا، دردسترس و بسیار محبوب شد. امروزه از بین تمام کشورهای دنیا، فرانسویها بیشترین مصرف نوتلا را دارند. فرانسویها سالانه ۷۵،۰۰۰ تن نوتلا مصرف میکنند.
مواد اولیه نوتلا خانگی
- فندق: ۱ پیمانه
- شکلات شیری : ۱۰۰ گرم
- پودر کاکائو : ۱/۳ پیمانه
- پودر قند : ۱/۲ پیمانه
- آب: ۱۰۰ میلی لیتر
- روغن کنجد : ۲ قاشق غذاخوری
- نمک : ۱/۲ قاشق چای خوری
- وانیل : ۱ قاشق چای خوری
دستورپخت نوتلا خانگی
در ابتدا، قندق ها را داخل تابه داغ، ۵ تا ۱۰ دقیقه تفت دهید. هدف از این کار، بودار کردن (Roasting) فندق و همینطور جداشدن پوست فندق است.
سپس فندق ها را داخل یک دستمال پارچه ای بریزید و با فشار، پوست فندق ها را از آن جدا کنید.
بعد از جداشدن پوست از فندق ها، آن را به دستگاه غذاساز منتقل کنید و به مدت ۵-۱۰ دقیقه آن را هم بزنید تا بافت فندق ریز و به سمت کره برود.
بعد از اینکه بافت کره حاصل شد، روغن، پودر قند، پودر کاکائو، نمک و وانیل را به ترتیب اضافه کنید و با کره مخلوط کنید. هر کدام از مراحل، نیازمند ۳۰-۶۰ ثانیه هم زدن با غذاساز است.
بعد از یکدست شدن بافت کره، شکلات شیری را به مواد اضافه کنید و مجدد ۱ دقیقه مخلوط کنید.
سپس آب را به نوتلا اضافه کنید و برای آخرین بار، مخلوط کنید.
نوتلا خانگی شما آمادهست! نوش جان.
این نوتلا خانگی، به مدت ۲ هفته در یخچال و ۱ ماه در فریزر قابل نگهداری است.
از آموزشهای زیر هم دیدن کنید:
آموزش شکلات دستساز – کلیک کنید