کبابهای ایرانی از جمله کباب بختیاری، کباب کوبیده، کباب تابهای و … از جمله مهمترین غذاهای سنتی ایرانی است که بسیار معروفند و پرطرفدار هستند. این نوع کبابها اغلب در مهمانیهای بزرگ ایرانیان سرو میشوند و افراد از خوردن این کبابها بسیار لذت میبرند.
این نوع کباب که ترکیبی از گوشت فیله ی مرغ و گوسفند و یا گوساله است برخلاف کباب کوبیده نیازی به چرخ کردن ندارد و راحتتر تهیه می شود. کباب بختیاری کبابی خوشمزه و دوست داشتنی است که خیلی ها ممکن است آن را با کباب قفقازی و یا سلطانی به اشتباه بگیرند. اما فرق کباب بختیاری و قفقازی در این است که در کباب بختیاری استفاده از ماست یا خامه ضروری نیست و همچنین صرفا با سینه مرغ تهیه نمی شود. ولی فرق کباب سلطانی و بختیاری این است که کباب سلطانی ترکیبی از کباب کوبیده و برگ است.
جالب است بدانید که چلو کباب مدل بختیاری، غذای مورد علاقه بسیاری از جهانگردانی می باشد که به ایران و خصوصا چهارمحال و بختیاری سفر میکنند. همچنین باید بگوییم تاریخچه کباب بختیاری ، این کباب جذاب به زمان ناصر الدین شاه بازمیگردد. طرز پخت کباب بختیاری سخت نیست؛ به شما خواهیم گفت که چگونه در 5 مرحله کباب فوق العاده ای آماده کنید!
فهرست محتوای این مطلب
طرز تهیه کباب بختیاری با سیخ چوبی
“کباب بختیاری را میتوانید هم با سیخهای بلند فلزی روی باربکیو یا در طبیعت به روی منقل، با زغال درست کنید، هم میتوانید با استفاده از سیخهای کوتاه چوبی در منزل و در فر آماده کنید.”
طرز تهیه کباب بختیاری
مواد لازم برای تهیه کباب بختیاری
- فیله گوساله با گوسفند : صد و پنجاه گرم
- سینه مرغ بدون استخوان : صد و پنجاه گرم
- پیاز : یک عدد متوسط
- آب لیموی تازه : یک قاشق سوپ خوری
- زعفران دم کرده : یک قاشق سوپ خوری
- فلفل دلمه ای سبز : یک عدد کوچک
- سس سویا : دو قاشق سوپ خوری
- روغن زیتون یا روغن مایع : دو قاشق
- نمک و فلفل : به میزان لازم
- کره آب شده یا نرم شده : یک قالب ۲۵ گرمی
دستور پخت کباب بختیاری
- ابتدا پیاز را رنده کرده و بعد از گرفتن آب آن، همراه با گوشت قرمز، روغن زیتون، سس سویا و نصف قاشق چای خوری فلفل سیاه ترکیب کنید.
- حالا اجازه دهبد مخلوط حاصل به مدت دوازده تا بیست و چهار ساعت داخل یخچال بماند سپس گوشت سینه مرغ را با زعفران ترکیب کرده و بعد به آن نمک، فلفل، دو قاشق روغن مایع زیتون و آب پیاز بیفزایید.
- حالا مخلوط جاصل را نیز به مدت دوازده تا بیست و چهار ساعت داخل یخچال بگذارید و اجازه دهید مزه دار شود سپس پیاز و فلفل دلمه ای را خلال کنید.
- در مرحله بعدی فلفل دلمه ای و پیاز خلال شده را چهار تا پنج ساعت پیش از اینکه مرغ و گوشت را به سبخ بکشید به مواد بیفزایید.
- در این مرحله از طرز تهیه این نوع کباب، در نیم ساعت پایانی به مواد آب لیمو افزوده و در زمان به سیخ کشیدن گوشت ها کمی نمک روی آن بپاشید.
- در مرحله پایانی از طرز تهیه کباب بختیاری یک عدد فیله گوشت و یک عدد فیله مرغ به صورت یک در میان در سیخ بگذارید و روی آتش با داخل تابه کباب ها را آماده کنید، نوش جان.
نکات مهم در پخت کباب بختیاری
نکات مهم در آمادهکردن کباب بختیاری
- کباب بختیاری اصیل از راسته گوسفندی تهیه میشود. در روش اصلی آن؛ در یک سیخ گوشت گوسفندی و به جای مرغ از چربی (دنبه) به صورت یکی در میان استفاده می شود.
- برای تهیه کباب بختیاری تابه ای دو راه وجود دارد: راه اول این است که ابتدا گوشت مرغ و فیله گوسفندی یا گوساله را چرخ کنید. سپس با مواد مخلوط نموده و مانند کباب تابهای ولی به صورت ردیفهای یکی در میان گوشت قرمز و مرغ در ماهیتابه قرار دهید.
- در روش دیگر با سیخ فلزی، همان مراحل بالا را انجام دهید و فقط لازم است کباب را با سیخ را روی آتش قرار دهید.
- در تهیه کباب بختیاری در منزل میتوان به جای گوشت مرغ از گوشت ماهی نیز استفاده نمود.
- برای طعم دادن به کباب میتوانید از یک قاشق سوپ خوری آب لیموی تازه نیز استفاده کنید. اما به خاطر داشته باشید فقط نیم ساعت قبل از پخت آن را به گوشت ها اضافه کنید.
- این نوع کباب، در فر نیز قابل تهیهکردن است فقط کافیست سیخها را در فر با حرارت بالا قرار دهید.
سایر مطالب پیشنهادی مجله تاندوری: