کله جوش، یک غذای سنتی ایرانی است که خاستگاه آن به اصفهان برمیگردد اما بسیاری از شهرهای دیگر در ایران آن را با کمی تغییر در رسپی، تهیه میکنند. یکی از معروفترین و سادهترین رسپیهای کله جوش، این غذای محلی، روش پختی است که به صورت مرحله به مرحله در این مطلب تاندوری مگ مشاهده میکنید.
سرو کله جوش با انواع مختلفی از نان حجیم نیز بسیار خوشمزه است. نانهای حجیم نقش مهمی را در وعدههای مختلف روزانه ما ایفا میکنند و به تازگی مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است بازار آن بسیار داغ است!
دوره آموزش آنلاین انواع نان حجیم به صورت حرفهای – کلیک کنید
با توجه به مواد تشکیلدهنده کله جوش، خاصیت غذایی این نوع غذای محلی بسیار زیاد است که در ادامه مطلب به این مورد هم نیز خواهیم پرداخت.
درصورتی که علاقهمند به یادگیری انواع رسپیهای خاص و پرطرفدار به صورت حرفهای هستید، و یا قصد راهاندازی کسب و کار خانگی در زمینه تهیه انواع کیک و شیرینی را دارید، آکادمی مهارت و خلاقیت تاندوری بزرگترین پلتفرم ارائهدهنده انواع دورههای آموزشی با مدرسهای حرفهای به صورت یکجا است. جهت آشنایی با تاندوری میتوانید به وب سایت و یا اپلیکیشن تاندوری مراجعه کنید.
فهرست محتوای این مطلب
مواد لازم برای پخت کله جوش (کالجوش)
پیاز: 1 عدد
نعناداغ: 1 قاشق غذاخوری
کشک: 1/2 پیمانه
سیر: 2 حبه
گردو: 2 قاشق غذاخوری
نمک: به مقدار لازم
فلفل: 2 قاشق چایخوری
زردچوبه: 1 قاشق چایخوری
مواد لازم برای کالجوش
طرز تهیه کله جوش (کالجوش)
مرحه اول: پیاز را به صورت خلالی خرد کنید و سپس با کمی روغن سرخ تفت دهید.
مرحله دوم: سیر و ادویهها را اضافه کنید.
مرحله سوم: گردوها را آسیاب کنید و به مواد اضافه کنید.
مرحله چهارم: نعناداغ را اضافه کنید.
مرحله پنجم: حدودا یک پیمانه آب اضافه کنید.
مرحله ششم: کشک را اضافه کنید و هم بزنید.
کالجوش یا همان کله جوش شما آماده است!
خاصیت غذایی کله جوش
- کله جوش، یک غذای گرم و آشمانند محسوب میشود. لذا زمانی که دچار بیماریهایی مانند آنفولانزا و سرما خوردگی میشویم، یکی از بهترین گزینهها است. چون هم خورد درستکردن آن آسان است و هم خوردن و هضم آن و به علت حالت مایعی که دارد، خوردن ان برای بیمار راحتتر است.
- یکی از اصلیترین مادههای تشکیلدهنده کله جوش، کشک است و کشک از لبنیاتی محسوب میشود که خاصیت بسیار زیادی دارد. مانند کلسیم، پروتئین، ویتامین ب3. بسیاری از افراد به جای کشک، از ماست درکالجوش استفاده میکنند.
- نکتهای که وجود دارد این است که کشک به خودی خود مادهای نفاخ و دیر هضم است. اما زمانیکه به صورت کله جوش سرو میشود، نفاخی آن گرفته میشود اتفاقا برای افرادی که دچار این مشکل هستند بسیار مناسب است.
- در بعضی مناطق مانند زنجان کله جوش ترکی همراه با گوشت قلقلی پخته میشود.
سایر مطالب پیشنهادی تاندوری:
آشنایی با انواع نان حجیم و ویژگیهای منحصر به فرد آنها