غذاهای کمی به اندازه یک نودل خوشمزه در سراسر جهان محبوب هستند و بسیاری از فرهنگها از شرق آسیا به سمت غرب تا اروپا مدعی هستند نوعی غذا با نودل را دارند. اما این رشته باریک از کجا سر در آورده است؟ یا به عبارت سادهتر تاریخچه نودل چیست؟ درست است که ایدههای متناقض زیادی در مورد اینکه کدام مناطق و فرهنگها برای اولین بار شروع به تولید نودل کردند، وجود دارد اما داستان این غذای خوشمزه جذاب است. با ما در ادامه این مقاله همراه باشید تا داستان نودل های خوشمزه را در طول تاریخ بخوانید.
واژه نودل از کلمه آلمانی Nudel در قرن هجدهم گرفته شده است و غذایی تهیه شده از خمیر بدون مایه است که به صورت صاف غلتانده و در نهایت به صورت نوارها یا رشتههای بلند بریده، کشیده یا اکسترود میشود. نودلها را میتوان برای نگهداری کوتاه مدت در یخچال تهیه کرد یا خشک کرده و برای استفاده در آینده مورد استفاده قرار داد.
به نودل در چین ماین یا میان (Mein – Mian) میگویند. Lo mein همان نودل ترکیبی از سبزیجات و گوشت است، در حالی که chow mein یا chao mian به معنای «نودل سرخ شده» است.
انواع نودل خوشمزه را معمولا در آب جوش میپزند و گاهی اوقات روغن یا نمک به آن اضافه میکنند. و گاهی در ماهیتابه سرخ کرده یا در قابلمه همراه آب میپزند. همچنین در برخی از نقاط دنیا به آن چیزهایی مثل سس اضافه میشود یا آن را در سوپ استفاده میکنند.
به طور کلی میتوان گفت در تاریخچه نودل، ترکیب مواد در غذاهای نودلی منشا ژئوفرهنگی دارد و نودل در بسیاری از فرهنگها غذای اصلی است. مثلا نودل چینی، نودل فیلیپینی، نودل اندونزیایی، نودل ژاپنی، نودل کرهای، نودل ویتنامی و نودل ایتالیایی در دنیا معروف و شناختهشده هستند.
به طور کلی این غذا را میتوان مظهر تطبیقپذیری و انعطافپذیری دانست و در واقع همین طبیعت سازگارش است که باعث شده این غذا، یک غذای مشهور جهانی شود و با نامهای مختلفی در فرهنگهای مختلف سرو شود. مثلا نودل در ویتنام به عنوان فو (pho)، چاو-چاو (chow-chow) در نپال، سِویان در هند (seviyan) و بسیاری از جایگزینها و ترکیبهای دیگر در سرتاسر جهان مصرف میشود.
فهرست محتوای این مطلب
طرز تهیه نودل خوشمزه به شیوه پدچای
اگرچه در حال حاضر، «پد تای» غذایی است که در رستورانها هم سرو میشود، اما با این حال هنوز جزو ثابت غذاهای خیابانی به شمار میآید. در بانکوک، غرفههایی که نودل میفروشند، «هوی تات» (hoy thot) یا املت صدف را نیز در کنار آن سرو میکنند. نودلها و املت در صفحههای گرد و داغ، کنار هم سرخ میشوند، اما برخی فروشندهها ترجیح میدهند که «پد تای» را در یک ماهیتابه سرخ کنند.
«پد تای»، یک غذای خیابانی با طعم ملایم در تایلند به شمار میآید. طعم این غذا با وجود ترکیب سس ماهی، شیره خرما، چیلی خشکشده و بادامزمینی برشته واقعا باورنکردنی و منحصربهفرد است. این غذا معمولا با مخلفاتی با طعم کمی تلخ، مانند گل موز و حبههای سیر سرو میشود.
یک «پد تای» واقعی، غذایی گیاهی است که فقط سس ماهی و میگوی خشکشده به آن اضافه شده است. نمونههای مدرنتر این غذا با میگوی تازه هم طبخ میشوند.
انواع نودل خوشمزه
مواد لازم برای درستکردن نودل خوشمزه پدچای:
برای ۴ نفر
- ۴ قاشق غذاخوری تمبرهندی غلیظ
- ۶ قاشق غذاخوری شیره خرما
- ۲ قاشق غذاخوری سس ماهی
- پنج قاشق غذاخوری روغن بادامزمینی یا روغن زیتون
- هشت عدد پیازچه؛ پوستکنده و درشت خردشده
- ۳ عدد تخممرغ
- ۳۲۰ گرم نودل برنج تازه (میتوانید ۲۶۰ گرم نودل برنج خشک را به مدت ۴ دقیقه در آب در حال جوش ریخته و پس از آبکشکردن، روی آن آب سرد بریزید و کنار بگذارید)
- ۵۰ گرم توفو یا پنیر سویا که بهصورت مکعبی خرد شده باشند
- ۲ قاشق غذاخوری میگوی خشک؛ شسته و خشکشده
- ۱ قاشق چایخوری تربچه شسته، خشکشده و کاملا ریزشده
- ۲ قاشق غذاخوری بادامزمینی برشته که بهصورت درشت، خرد شده باشند
- ۲ مشت جوانه لوبیا
- ۱ مشت پیازچه خرد شده به طول ۲٫۵ سانتیمتر
- کمی جوانه لوبیا و بادامزمینی برشته، فلفل چیلی تازه و برش لیموی تازه اضافه برای سرو
روش پخت نودل پد چای:
- تمبر هندی غلیظ را با شیره خرما و سس ماهی مخلوط کنید تا شیره کاملا در آنها حل شود. سپس آن را کنار بگذارید.
- روغن را در یک ماهیتابه روی حرارت متوسط گرم کنید.
- پیازچههای خردشده را سرخ کنید تا تغییر رنگ بدهند.
- تخممرغها را بشکنید و در ماهیتابه بریزید و آنقدر آنها را هم بزنید تا بهشکل تخممرغ همزده در بیایند.
- حرارت گاز را کمی زیاد کرده و نودلهای نرم را اضافه کنید. ترکیب تمبرهندی را به آن بیفزایید و اجازه دهید بهمدت چند دقیقه روی حرارت باشند.
- توفو (پنیر سویا)، میگوی خشکشده، تربچه شور و بادامزمینیها را اضافه کنید و مخلوط به دست آمده را هم بزنید تا بیشتر سس، جذب نودلها شود.
- جوانه لوبیا و پیازچهها را اضافه کنید و برای چند دقیقه کوتاه هم بزنید.
- مخلوط را داخل یک کاسه بریزید و روی آن را با جوانه لوبیا و بادامزمینی برشته تزئین کرده و بالافاصله آن را با فلفل چیلی تازه و قاچ لیمو در کنار آن، سرو کنید.
طرز تهیه نودل خوشمزه به شیوه “رامن”
این نوع غذا، به عنوان غذای ملی ژاپن شناخته شده است و بیشتر در طبقهبندی سوپها قرار میگیرد. در دستور اصلی نودل خوشمزه رامن، گوشت خوک وجود دارد که با توجه به این که در ایران ما به گوشت خوک دسترسی نداریم، به عنوان جایگزین میتوانیم از مدلهای دیگر گوشت استفاده کنیم.
به عنوان نکته: اگر بخواهیم به تفاوت رامن و پدچای که دو نوع اصلی روش پخت یک نودل خوشمزه است اشاره کنیم، باید به این موضوع اشاره کنیم که رامن غذای ملی ژاپنی است و خاستگاه ان کشور ژاپن است و پدچای، غذای ملی تایلند محسوب میشود.
نکته دیگر این که، تنها روشی از پخت نودل خوشمزه که در آن نودلها سرخ میشوند و یا تفت داده میشوند، پدچای است. یعنی شما هر ترکیبی از نودل را در سراسر جهان مشاهده کردید که در ان نودل تفت داده شده به همراه سایر مواد در ظرف شما قرار گرفت بدانید در حال خوردن نودل خوشمزه پدچای هستید.
مواد لازم برای درستکردن نودل خوشمزه رامن
- سیر:3 تا 4حبه
- رب گوجه فرنگی :به میزان لازم
- نودل :یک بسته
- پیازچه :1عدد
- هویج :1عدد
- فلفل :به میزان لازم
- کره یا روغن: 1 قاشق غذاخوری
- نمک :به میزان لازم
- سبزی (دلخواه): 50-100 گرم
- تخم مرغ: 2 عدد
روشهای مختلف پخت نودل خوشمزه
روش پخت نودل رامن
- در طرز تهیه رامن ابتدا پیازچه را همراه با سبزی خوردن که ترخون، نعنا، شاهی،، تره و ریحان هستند پس از پاک کردن داخل ظرفی ریخته و روی آن آب سرد بریزید و اجازه دهید به مدت پنج تا ده دقیقه بماند تا گل ها از سبزی ها جدا شوند و در آخر با آب سرد سبزی ها را بشویید و آبکش کرده تا کمی خشک شوند.
- حالا سبزی ها را خرد کرده و پیازچه ها را نیز به قطعات پنج میلی متری خرد نمایید سپس قابلمه مناسبی را انتخاب کرده و مقداری آب داخل آن ریخته سپس بر روی حرارت بگذارید.
- در مرحله بعدی تخم مرغ داخل قابلمه گذاشته و اجازه دهید اّب همراه با تخم مرغ بجوشد و بعد از جوشیدن درب قابلمه را گذاشته و اجازه دهید به مدت پنج دقیقه دیگر نیز بماند تا تخم مرغ ها کاملا پخته شوند.
- حالا تخم مرغ ها را زیر آب سرد گرفته و پوست آن را جدا کرده و به شکل نگینی خرد نمایید سپس داخل قابلمه مناسب دیگری کمی آب ریخته و بر روی حرارت گذاشته و بعد از جوشیدن آب، نودل ها را داخل آن بریزید و پس از زمان یک دقیقه آن را هم زده تا از هم جدا شوند.
- در مرحله پایانی پس از نرم شدن نودل ها، سیر و هویج نگینی خرد شده، سبزی ، پیازچه، چاشنی نودالیت و کره را به نودل ها بیفزایید و آن را هم بزنید و بعد از زمان پانزده دقیقه به نودل ها یک قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی، فلفل، زنجبیل و نمک بیفزایید و درب قابلمه را بسته و اجازه دهید تا غذا جا افتاده شود،
نوش جان
اگر به خوردن انواع نودل خوشمزه علاقه دارید، احتمالا انواع پاستاها نیز برای شما باید جذاب باشد. چون ساختال نودل به خمیر پاستا شباهت زیادی دارد.
دوره آموزش حرفهای انواع پاستا به همراه آموزش خمیر پاستا خانگی، توسط مدرس با تجربه آکادمی مهارت و خلاقیت تاندوری ” شایان شمس” مناسب شما افرادی است که دوست دارید انواع پاستا را به بهترین شکل درست کنید و حتی در ادامه از طریق مهارت خود درآمد کسب کنید.
سایر مطالب پیشنهادی مجله تاندوری:
سوپ بروکلی به همراه 10 ارزش غذایی کلم بروکلی