فینگرفود ایرانی، یک غذای خوشمزه و متفاوت است. در مراسم جشن تولد و سایر مهمانیهای مجلل و خاص میتوانید انواع فینگر فودها را برای پذیرایی آماده کنید. اگر به دنبال ایدهای جذاب برای تهیه این نوع غذاها با ابعاد کوچک هستید، مطالعه این مقاله از مجله تاندوری را از دست ندهید.
فهرست محتوای این مطلب
فینگر فود چیست؟
فینگر فود، در واقع به غذای انگشتی یا غذاهای لقمهای گفته میشود که در ابعاد کوچک و با استفاده از دست درست میشوند و به عنوان پیش غذا، میان وعده و عصرانه در پذیرایی از مهمانان کاربرد دارند. در این بین باتوجه به سبک غذایی و ذائقه مردم کشورمان، یکسری فینگرفودهای ایرانی طرفداران خاص خودشان را دارند.
اگر به تهیه فینگر فود به عنوان یکی از شاخههای هنر آشپزی علاقهمند هستید و تمایل به یادگیری و آموزش انواع فینگرفودها را دارید، از طریق آکادمی تاندوری میتوانید در دورههای آموزشی آنلاین انواع فینگرفود،شرکت کنید.
دوره جامع آموزش انواع فینگرفود به صورت آنلاین – کلیک کنید
تاریخچه فینگرفود ایرانی
عدهای فکر میکنند فینگر فودها، غذایی جدید هستند ولی اینطور نیست. فینگر فود از گذشتههای دور در لیست غذای ما ایرانیان به صورت نان، پنیر و سبزی، نان، پنیر و گوجه، نام، پنیر و گردو، انواع کوکوها و غیره وجود داشته که امروزه به صورت فینگر فود سرو میشوند. اما امروزه با ایجاد خلاقیت در غذاهای ایرانی و اضافه شدن غذاهای سایر کشورها و نوع چیدمان آنها باعث شده است فینگرفود ایرانی در زمره پرطرفدارترین غذاها قرار بگیرد.
اما فینگر فود برای اولین بار در کافههای آمریکا رونق گرفت و به دلیل نداشتن فرصت کافی، اقدام به تهیه میان وعده و غذاهای سادهای کردند که به راحتی با دست خورده میشدند. با گذشت زمان این نوع غذاهای خوشمزه در دیگر کشورها نیز رواج پیدا کرد. به طوریکه در کشور فرانسه مردم به فینگر فود، «کاناپه» به معنی یک جای راحت برای استراحت میگویند.
کاناپه، اغلب از یک تکه نان نازک تشکیل شده که بعد از سرخ یا تست شدن، روی آن را با مواد مختلفی پر میکنند. به همین دلیل به این نوع غذاهای کوچک حاوی مواد خوراکی مختلف، کاناپه گفته میشود. پس از گذشت زمان غذاهای کوچکی که در مجالس سرو میشدند نام کاناپه را نیز به خود گرفتند. امروزه انواع فینگر فود در مهمانیها سرو میشوند.
تهیه انواع فینگرد فود برای مهمانیهای خاص
فینگرفود ایرانی برای چه مهمانی مناسب است؟
فینگرفود ایرانی، را میتوان به عنوان یک پیش غذا یا حتی غذای اصلی در مهمانیها سرو کرد. مهمترین استفاده از فینگر فودها برای پذیرایی این است که ابعاد کوچک آنها باعث میشود که مهمانان شما انتخابهای متنوعی داشته باشند و طعمهای مختلف غذاهای سرد و گرم را بچشند.
همچنین از فینگر فود برای مهمانیهای سلفسرویس و جشنهای بزرگ به دلیل راحتی تهیه و سرو آنها استفاده میکنند. از جمله این جشنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- جشن تولد
- جشن فارغالتحصیلی
- پیش غذای عروسی
- عصرانه مراسم نامزدی
- مراسم سالگرد عقد و ازدواج
- دورهمیهای دوستانه
- منوی غذای مهد کودک
- دیگر مراسم خاص و مجلل
نحوه سرو فینگر فود
غذاهای فینگرفودی را میتوان هم به صورت گرم و هم سرد سرو کرد. به طوریکه فینگرفودهای گرم باید در همان محل برگزاری مراسم آماده شوند و درون ظروفهای ویژه قرار بگیرند تا سرد نشوند. از جمله این غذاها میتوان به رولت مرغ، کنتاکی و غیره اشاره کرد. برای صرفهجویی در زمان باید مواد اولیه را به صورت نیمهآماده درست کنید و با ورود مهمانان آنها را درون فر بگذارید و فینگرفودها را داغ سرو کنید.
اما زمانی که برای پخت غذای گرم فرصت ندارید، بهترین روش تهیه فینگرفودهای سرد است که در یخچال نگهداری میشوند. از جمله این غذاها که برای مهمانیهای کوچک تهیه میشوند میتوان به سالاد الویه، کوکو و غیره اشاره کرد.
بنابراین اغلب برای مهمانیهایی که امکان تهیه فینگر فود گرم ندارید، میتوانید از فینگر فود سرد استفاده کنید. البته خوردن فینگرفودهای گرم در فصلهای سرد سال بیشترین طرفدار را دارند. البته دیزاین فینگرفود
موضوعی است که باید به زیباترین شکل ممکن انجام شود تا جلوه خاصی در سفره و میز سلفسرویس شما در مهمانیها ایجاد کند.
سرو فینگرفود به صورت سرد و گرم
آشنایی با انواع فینگرفود ایرانی
امروزه انواع فینگرفود ایرانی وجود دارند که هر کدام طرفداران خاص خودش را دارند. از جمله این غذاها که با مواد اولیه در دسترس و بسیار ساده درست میشوند، میتوان به مواد زیر اشاره کرد.
- انواع مینی ساندویچها
- انواع اسنک پیتزایی
- انواع اسنکها شامل اسنک مرغ، اسنک کالباس، اسنک گوشت
- فینگر فود الویه
- فینگر فود با تارت
- انواع کوکوها شامل کوکو سیبزمینی، کوکو مرغ، کوکو سبزی
- انواع غذاها با بادمجان شامل کشک بادمجان، حلیم بادمجان، میرزا قاسمی
- تهچین مرغ
- انواع سوشیها
سایر انواع فینگرفود
- انواع پاستاها
- مرغ سوخاری
- کوفته قلقلی با نان
- انواع سالاد میوه
- انواع ساندویچ با نان تست یا نان معمولی
- سمبوسه
- انواع رولها با نان، پنیر و سبزی
- انواع ماست چکیده و سبزیجات
- انواع پیتزاهای انگشتی
چگونه فینگرفود ایرانی درست کنیم؟
امروزه فینگر فودها با تنوع بسیاری روبرو هستند و میتوانید مواد غذایی بسیاری را باهم ترکیب کنید و این غذاهای انگشتی را جهت سرو در مهمانیهای مختلف آماده کنید. در ادامه روشهای مختلف و ایدههای جذابی را برای درست کردن فینگر فودهای ایرانی را شرح خواهیم داد:
درستکردن فینگرفود با سیخ چوبی
- برای این کار یک سیخ چوبی را بردارید و به آن تکههایی از گوجهفرنگی، خیارشور، کالباس و نانتست را فرو کنید.
- یا اینکه به یک سیخ چوبی تکههای قارچ، مرغ سرخ شده و گوجه گیلاسی بزنید.
- حتی تزیین سیخ چوبی با تکههایی از میوههای فصل با اشکال مکعبی میتواند یک ایده جذاب باشد.
- استفاده از تکههای سیبزمینی سرخکرده به همراه سوسیس سرخشده، کلم بروکلی و گوجه گیلاسی نیز یک ترکیب بسیار مناسب است.
- ترکیب ماکارونی فرمی، کوفته قلقلی، فلفل دلمه و قارچ نیز ایده دیگری برای تهیه فینگرفود ایرانی است.
- تهیه سیخهای جوجه کباب نیز میتواند مهمانان شما را شیفته این غذا کند.
فینگر فود، بهترین غذا برای پذیرایی در جشن تولد
درستکردن کاناپه با استفاده از نان تست و باگت
- تکههایی از نان باگت را برش بزنید و روی آن را با پنیر، تکیههایی از خیار، گوجه گیلاسی و برگهای ریحان تزیین کنید.
- با استفاده از دو لایه نان تست که درون آن با مرغ ریشریش شده، سس مایونز، ذرت و کاهو پر شده، یک ساندویچ مرغ درست کنید.
- روی نانهای تست کوچک، کشت بادمجان با ریحان بگذارید و روی آن را با کشت مثل مدل خامه تزیین کنید.
- روی نانهای تست مثلثی شکل، سالاد الویه بگذارید و روی آنها را با سس مایونز، نخود فرنگی و خیارشور فرم دهید.
- در این بین استفاده از ورقههای کدو و بادمجان و ورقههای لازانیا نیز برای درست کردن کاناپه بهترین ایده هستند تا فینگرفودهای خوشمزه درست کنید.
فینگرفود ایرانی: درست کردن فینگرفودهای لیوانی
- شما میتواند انواع دسر، مانند ژله، کرم کارامل و تیرامیسو را در لیوانهای زیبا به تعداد مهمانها درست کنید.
- همچنین انواع غذاهای آبدار مانند سوپ، آش، شلهزرد، حلیم و حلیم بادمجان نیز به صورت گرم درون لیوانهای کوچک قابل سرو است.
- یک ایده جذاب دیگر سرو سالاد ماکارونی، انواع پاستا، بیف استراگانوف و اسپاگتی در لیوانها و یا کاسههای کوچک به تعداد مهمانها است.
- قرار دادن لیوانهای پر شده با انواع تنقلات همچون چیپس، پفک و پفیلا نیز یک پذیرایی جذاب در مهمانیها بخصوص در جشن تولد است.
- انواع نوشیدنیهای خانگی و سنتی مانند آب طالبی، آب هویج بستنی، موهیتو و غیره را میتوانید در لیوانهای کوچک سرو کنید.
درستکردن انواع ساندویچهای کوچک
- با استفاده از نانهای باگت کوچک میتوانید ساندیچ همبرگر درست کنید.
- ساندویچهای الویه نیز بهترین انتخاب و ایده برای جشن تولد است.
- با استفاده از نان تست، اسنکهای خانگی درست کنید و در میز سرو قرار دهید.
- انواع سمبوسه یا پیراشکی گوشت و سیبزمینی و سبزیجات در ساندویچهای کوچک سرخشده یا برشتهشده در فر نیز انتخاب مناسبی است.
- میتوانید با استفاده از نان لواش، رولهایی حاوی پنیر و گردو خرد شده درست کنید و یا اینکه سبزی تازه را به همراه پنیر در نان رول کنید و از مهمانان خود با خوراکی سالم و سنتی پذیرایی کنید.
- فلفل خانگی و کوکو سبزی نیز یک ایده جذاب برای تهیه ساندویچهای کوچک است.
انواع فینگرفود
فینگرفودها به دلیل تهیه از مواد اولیه دسترس و در کوتاهترین زمان، هر روز در مهمانیها و منوهای غذاها به عنوان عصرانه، پیشغذا و حتی غذای اصلی جایگاه بهتری پیدا میکنند. در این بین فینگرفود ایرانی بهترین گزینه برای مهمانیهای دوستانه و سلف سرویسی هستند. با استقبال از این غذاهای کوچک انگشتی جهت پذیرایی در مهمانیها بسیاری از خانمهای علاقهمند به آشپزی با تهیه انواع فینگرفودها به کسب درآمد خوبی رسیدند و با فروش آنها با طعم و طرحهای مختلف نظر مشتریان خود را جلب کردند.
پس اگر شما هم به فکر درآمدزایی هستید و یا اینکه دوست دارید که در هنر آشپزی خود تنوع ایجاد کنید، بهترین است در دوره آموزشی تهیه انواع فینگرفود در آکادمی تاندوری ثبتنام و شرکت کنید و با طرز تهیه و نحوه دیزاین این غذاها آشنا شوید. همچنین از طریق مقالات آموزشی وب سایت تاندوری میتوانید طرز تهیه انواع غذاها، شیرینیها، کیکها و دسرهای مختلف را مشاهده کنید و نسبت به تهیه آنها در منزل اقدام کنید.
سایر مطالب پیشنهادی مجله تاندوری:
4 ایده برای درستکردن عصرانه ساده و فوری
عجیب ترین عادتهای غذایی در دنیا
انواع سوسیس پنیری و فوت و فنهای تهیه آن