طرز تهیه کیک شکلاتی بدون فر و با فر + نکات مهم

طرز تهیه کیک شکلاتی بدون فر و با فر + نکات مهم

کیک شکلاتی، یک کیک خوشمزه و پر طرفدار است که در منوی اصلی کافی‌شاپ‌ها جای دارد. البته با تهیه آن در منزل می‌توانید یک عصرانه یا میان وعده ساده جهت سرو در کنار خانواده داشته باشید. پس اگر کسب و کاری این چنینی دارید، بهتر است که در این مطلب از مجله تاندوری با ما همراه شوید؛ چرا که قصد داریم که طرز تهیه کیک شکلاتی ساده و فوری را به شما آموزش دهیم. در این آموزش‌ تمام ترفندها و تکنیک‌های مورد نیاز برای پخت این کیک لذیذ و خوش طعم را یاد خواهید گرفت.

طرز تهیه کیک شکلاتی

طرز تهیه کیک شکلاتی

آموزش مرحله به مرحله طرز تهیه کیک شکلاتی

روش‌های مختلفی برای پخت کیک شکلاتی وجود دارد اما به طور کلی روش آموزش این دسر خوشمزه در فر و بدون فر یکسان است و تنها باید به فرم‌دهی و ایجاد بافت نرم در این کیک توجه کنید. در ادامه این مطلب طرز تهیه کیک شکلاتی بدون فر را آموزش داده‌ایم و در صورت استفاده از فر باید دمای دستگاه خود را روی 175 درجه سانتی‌گراد قرار دهید تا به خوبی پخته شود.

اگر از این طرز تهیه این کیک شکلاتی راضی بودید با مراجعه به آرشیو مطالب آموزش آشپزی و کیک‌پزی وب سایت تاندوری می‌توانید با روش طبخ انواع کیک‌ها و و انواع براونی ها دیگر مثل چیز کیک نیویورکی، کیک خیس شکلاتی، کیک چاکوچینو، کیک اسفنجی، پن کیک و غیره آشنا شوید.

درصورتی که علاقه‌مندید کسب و کار خانگی خود را به زودی شروع کنید و به آشپزی و پخت انواع کیک مانند انواع کیک‌ عصرانه و … علاقه دارید می‌توانید با گذراندن دوره‌های کامل تاندوری در این زمینه مهارت خود را ارتقا دهید و همراه با تاندوری کسب و کار خانگی خود را استارت بزنید.

مواد مورد نیاز برای تهیه کیک شکلاتی خانگی

  • آرد: ۲ لیوان
  • شکر: ۱ لیوان
  • روغن: یک دوم لیوان
  • شیر: یک دوم لیوان
  • تخم مرغ: ۴ عدد
  • وانیل: یک دوم قاشق چای خوری
  • بکینگ پودر: ۲ قاشق چای خوری
  • پودر کاکائو: ۱ قاشق غذا خوری

مواد لازم برای درست کردن فراستینگ شکلات

  • کره: ۶ قاشق غذا خوری
  • پودر کاکائو: ۶ قاشق غذا خوری
  • پودر قند: ۳ پیمانه
  • خامه: ۵ قاشق غذا خوری
  • وانیل: ۱ قاشق چای خوری

طرز تهیه کیک شکلاتی بدون فر

کیک شکلاتی بدون فر یکی از پر طرفدارترین کیک‌هایی است که شما آن را به راحتی به دلیل نداشتن فر در بین لوازم آشپزخانه خود با رعایت چند نکته روی شعله گاز درست کنید. در ادامه طرز تهیه کیک شکلاتی بدون فر را به صورت مرحله به مرحله آموزش خواهیم داد.

مرحله اول: آماده‌سازی تخم مرغ

تخم مرغ، شکر و وانیل را در یک کاسه مناسب بریزید و با همزن برقی به مدت ۷ دقیقه و یا با همزن دستی به مدت ۱۰ دقیقه به خوبی بزنید تا کرمی رنگ و کشدار شود. سپس شیر و روغن را به این مواد اضافه کرده و آنها را با هم مخلوط کنید (از هم زدن بیش از حد بپرهیزید).

مرحله دوم: اضافه کردن آرد

آرد، پودر کاکائو و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کنید و آنها روی مواد کیک به خوبی الک کنید. سپس با استفاده از لیسک هم بزنید تا تمام مواد به خورد آرد برود و مایه یکدستی حاصل شود.

مرحله سوم: طرز تهیه کیک شکلاتی روی گاز

در این مرحله از طرز تهیه کیک شکلاتی، درون یک قالب کیک را خوب چرب و آردپاشی کنید. سپس مواد کیک را داخل آن قالب بریزید و چند ضربه کوچک به قالب بزنید تا تمام مواد به صورت منسجم روی یکدیگر قرار بگیرند و حبابی باقی نماند. حالا در قابلمه بزرگ که قالب کیک داخل آن جا بگیرد را انتخاب کنید و روی حرارت بگذارید و درب آن را ببندید تا کاملا گرم شود. سپس یک سه پایه فلزی را داخل آن قابلمه قرار دهید و قالب کیک را روی آن بگذارید. برای پخت کامل کیک باید درب قابلمه را با استفاده از دم‌کنی خوب بپوشانید.

لازم به ذکر است، اگر این قالب کیک را بخواهید در فر از قبل گرم شده قرار دهید، باید دمای آن را روی 175 درجه سانتی‌گراد قرار دهید و حدود 50 دقیقه به آن زمان بدهید تا پخته شود.

مرحله چهارم: نحوه درست کردن فراستینگ شکلاتی

در مدتی که کیک در قابلمه در حال پخته شدن است بهتر است که فراستینگ شکلاتی را درست کنید. برای این کار ابتدا پودر قند و پودر کاکائو را با هم مخلوط کنید و بعد از الک کردن به آنها کره اضافه کرده و با همزن برقی بزنید. سپس خامه و وانیل را داخل مواد کیک شکلاتی بریزید و با هم مخلوط کنید تا مواد یکدست و نرمی حاصل شود. با این اقدامات کرم شکلاتی ما حاضر است. اگر این مواد سفت شد به آن مقداری خامه بزنید تا میزان غلظت آن رقیق‌تر شود.

مرحله پنجم: سرو کیک شکلاتی

کیک شکلاتی را بعد از 50 دقیقه با یک خلال چوبی تست کنید. اگر مواد کیک به خلال نچسبید شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید تا خنک شود. بعد از اینکه حسابی خنک شد روی آن را با کرم شکلاتی تزیین کرده و نوش جان کنید.

آموزش درست کردن کیک شکلاتی بدون فر

طرز تهیه کیک شکلاتی ساده خانگی

طرز تهیه کیک شکلاتی خیس

در ادامه این مطلب از مجله تاندوری، قصد داریم که طرز تهیه کیک شکلاتی خیس را با بافت فوق‌العاده نرم و لطیف آموزش دهیم. در صورتی که اقدام به تهیه این کیک در منزل خود با این دستور پخت کنید متوجه عطر و مزه متفاوت آنها خواهید شد.

مواد اولیه مورد نیاز جهت تهیه کیک شکلاتی

  • آرد: ۲ لیوان
  • شکر: ۱ لیوان
  • تخم ‌مرغ: ۴ عدد
  • شیر: ۱ لیوان
  • روغن: سه ‌چهارم لیوان
  • پودر کاکائو: ۳ قاشق غذاخوری
  • وانیل: ۲ قاشق چای‌خوری
  • بکینگ‌ پودر:۱ قاشق غذاخوری

مواد لازم جهت تهیه سس شکلات

  • شکر: سه‌ چهارم لیوان
  • روغن: نصف لیوان
  • شیر: ۱ لیوان
  • پودر کاکائو: ۴ قاشق غذاخوری

آموزش مرحله به مرحله طرز تهیه کیک شکلاتی خیس

در ادامه به شما طرز تهیه کیک شکلاتی خیس را به صورت مرحله به مرحله آموزش خواهیم داد.

  1. در ابتدا تخم ‌مرغ‌ها، شکر و وانیل را داخل یک ظرف مناسب بریزید و به مدت 10 دقیقه با همزن برقی بزنید تا کرم رنگ بشود.
  2. سپس شیر و روغن را به آنها اضافه کنید و مقداری هم بزنید تا فقط مواد با هم مخلوط شوند.
  3. در این مرحله آرد، بکینگ‌ پودر و پودر کاکائو را با هم مخلوط کرده و بعد از اینکه آنها را ۳ بار الک کردید به بقیه‌ مواد اضافه کنید. سپس با لیسک یا کفگیر پلاستیکی در یک جهت هم بزنید.
  4. حالا مایه کیک شکلاتی را داخل قالب بریزید و در فر با دمای ۱۸۰ بگذارید و به مدت ۴۵ دقیقه به آن فرصت دهید تا کیک شما آماده شود.
  5. در فاصله پخت کیک در داخل فر، اقدام به تهیه سس شکلاتی کنید. برای این کار شکر، روغن، شیر و پودر کاکائو را با هم مخلوط کنید و روی شعله‌ ملایم قرار دهید تا بعد از جوشیدن، غلیظ شود. میزان غلظت آن بستگی به سلیقه و ذائقه شما دارد.
  6. بعد از آماده شدن کیک، سس از قبل آماده شده را روی کیک بریزید تا حسابی به ‌خورد آن برود.
  7. جهت تزیین کیک شکلاتی خیس می‌توانید از پودر پسته، بادام یا گردو استفاده کنید.

نکات کلیدی طرز تهیه کیک شکلاتی

نکات کلیدی طرز تهیه کیک شکلاتی

نکات مهم درباره طرز تهیه کیک شکلاتی

  • برای تهیه یک کیک شکلاتی با کیفیت و بافت نرم باید آرد قنادی را ۳ مرتبه الک کنید.
  • برای اینکه کیک شما رنگ تیره‌تری داشته باشد حتما از پودر کاکائو پر رنگ استفاده کنید.
  • به دلیل تفاوت دما برای پخت کیک شکلاتی در فر و بدون فر حتما بعد از 40 دقیقه کیک را چک کنید تا اگر پخته بود آن را از داخل فر یا روی حرارت بردارید.
  • در صورتی که کیک را در توستر قرار می‌دهیم باید دما را به 160 درجه سانتی‌گراد کاهش دهید.
  • برای تهیه کیک شکلاتی با فر حتما آن را با دمای ۱۷۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا به خوبی گرم شود.
  • درب فر را هنگام پختن کیک به هیچ وجه باز نکنید چرا که باعث می‌شود پف کیک کم شود.
  • برای خنک شدن کیک قبل از سرو، آن را به مدت ۳ ساعت درون یخچال قرار دهید.

در این مقاله با دو روش طرز تهیه کیک شکلاتی با استفاده از فر و بدون فر و همچنین روش درست کردن کیک شکلاتی خیس آشنا شدید. شما متناسب با امکانات و لوازم آشپزخانه در دسترس خود می‌توانید یکی از این روش‌ها را برای تهیه کیک شکلاتی به کار بگیرید تا یک دسر خوشمزه و لذیذ را آماده کنید.

اگر علاقه دارید که آموزش‌های بیشتری در رابطه با طرز تهیه انواع کیک در اختیار داشته باشید، به وب ‌سایت تاندوری سر بزنید و از بین آموزش‌های متنوع و حرفه‌ای انواع شیرینی و کیک، آموزش مورد علاقه خود را تهیه کنید. همچنین در صورتی‌ که به یادگیری ترفندها و تکنیک‌های آشپزی و قنادی علاقه دارید، می‌توانید از طریق مقالات آموزشی و اپلیکیشن تاندوری با جدیدترین فوت‌وفن‌های آشپزی و کیک‌پزی در خانه آشنا شوید. اگر در زمینه پخت انواع کیک تجربه‌ای دارید، آنها را با ما به اشتراک بگذارید.

از مجله تاندوری بخوانید:


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *